Duyurular: Parical Ampul’e Uygulanan İlaç Geri Çekme İşlemi HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) 2021 Yılı 1. Dönem Yerleştirme Başvurusu HakkındaBÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NAVergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair TebliğCovid-19 Tanısı Konan Kamuda Görevli Meslektaşlarımıza Destek HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) Duyurusu HakkındaÖNEMLİ - COVID-19 Aşılama Programı HakkındaMevsimsel Grip Aşıları HakkındaAşılar Hakkında Bilinmesi Gerekenler BroşürüBeşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik2020 Eylül Ayı Sağlık Ödemeleri HakkındaMedikal Ürünler Komisyonu Toplantısı HakkındaKırmızı ve Yeşil Reçeteye Tabi İlaçların Veteriner Hekimlerce İstisnai Reçetelendirmesinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında12-13 Aralık 2020 Tarihlerinde İstanbul’daki Eczanelerimizin Mesai Saatleri HakkındaYakın Temaslıların Karantina Süresinde Değişiklik YapıldıRanitidin İçeren Ürün Partilerine Uygulanan Geri Çekme İşlemi HakkındaGeri Çekme İşlemi HakkındaBu Kararı Kabul Etmiyoruz2021 Yili Nöbetleri HakkindaEndikasyon Disi Izin Belgeleri Hakkinda

YETER ARTIK..14.09.2018

Yazar : Ecz.TAHİR GENÇ - 14.9.2018 448 Görüntülenme
YETER ARTIK..14.09.2018

6643 Sayılı TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ KANUNU’nun 4 maddesi  b bendi

“b) Azasının maddi ve manevi hak ve menfaatlerini korumak ve bunları halkın ve Devletin menfaati ile en iyi şekilde telife çalışmak,” diyor.

                Kanunda açık olarak belirtildiği halde maalesef oda(ları)mız bu konuyu sanki kendilerini hiç ilgilendirmiyor gibi davranıyorlar.Alışılagelmiş bir içtihat gibi sanki mesleğin maddi tarafı oda yöneticilerini ilgilendirmiyor gibi tavır içindeler.Oysa kanunda açık seçik belirtiliyor.Kuruluş amaçlarından biri de budur.

                Hiçbir oda kendi üzerine düşeni yapmadan kusuru üst birliğe(TEB) fatura edemez.etmemelidir.İEO nın bir üyesi olduğumdan buradaki uygulamalara daha yakından vakıf oluyoruz.Maalesef  yaşanan sıkıntılara kanarya sevenler derneğinin ilgisi neyse bizim meslek birliğimizinkisi de o.

                Şu sıralarda bazı dağıtım kanalları yaşanan ekonomik sıkıntının faturasını eczacılara kesiyor.Kendilerini korumaya almak için vadeleri geri çekmeye başladılar.Maalesef İEO bu konuda hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır.

SORU ŞU:Ekonomik sıkıntı,İlaç sanayini ve dağıtım kanallarını etkiliyor da eczaneleri etkilemiyor mu? Bu ne hain uygulamadır.?Unutulmamalıdır ki bu geminin içinde hepimiz varız..

           Eğer ekonomik sıkıntı varsa (ki var) Bunu dağıtım kanalları ilaç sanayi ve Eczaneler birlikte göğüslemelidir.Bu işin öncülüğünü de Yerelde İEO genelde tüm odalar üstlenmelidir.

           Eczacılar, bir meslek odası şemsiyesi ve koruması altında olduğunu hissetmelidir.Bir yanda ilaç yokluğu bir yanda dağıtım kanallarının baskısı Eczacılar yeterince bunaldılar.

Var olan kooperatifimiz maalesef sermeye şirketlerinin kulvarında varlığını sürdürmeğe çalışmaktadır.BU YANLIŞTIR....Kooperatiflerin asli görevi dağıtım piyasasını regüle etmektir.İEO yönetimine aday çıkarmak değildir.

         Birliklerimiz asli fonksiyonlarına dönmelidir.Hızla Eczanelerdeki ekonomik yangına çözüm bulmak zorundadır.Bunu becermelidir ve başarmak zorundadırlar..

BECERİKSİZLİKLE İHANET ARASINDA ÇOK İNCE BİR ÇİZGİ VARDIR..

Saygılarımla

Tahir Genç

14 eylül 2018 istanbul