Duyurular: Parical Ampul’e Uygulanan İlaç Geri Çekme İşlemi HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) 2021 Yılı 1. Dönem Yerleştirme Başvurusu HakkındaBÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NAVergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair TebliğCovid-19 Tanısı Konan Kamuda Görevli Meslektaşlarımıza Destek HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) Duyurusu HakkındaÖNEMLİ - COVID-19 Aşılama Programı HakkındaMevsimsel Grip Aşıları HakkındaAşılar Hakkında Bilinmesi Gerekenler BroşürüBeşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik2020 Eylül Ayı Sağlık Ödemeleri HakkındaMedikal Ürünler Komisyonu Toplantısı HakkındaKırmızı ve Yeşil Reçeteye Tabi İlaçların Veteriner Hekimlerce İstisnai Reçetelendirmesinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında12-13 Aralık 2020 Tarihlerinde İstanbul’daki Eczanelerimizin Mesai Saatleri HakkındaYakın Temaslıların Karantina Süresinde Değişiklik YapıldıRanitidin İçeren Ürün Partilerine Uygulanan Geri Çekme İşlemi HakkındaGeri Çekme İşlemi HakkındaBu Kararı Kabul Etmiyoruz2021 Yili Nöbetleri HakkindaEndikasyon Disi Izin Belgeleri Hakkinda

MANZARA-I UMUMİYE.

Yazar : Ecz.TAHİR GENÇ - 21.2.2019 648 Görüntülenme
MANZARA-I UMUMİYE.

Günümüz şartları düşünüldüğünde, eczanelerimizin ekonomik olarak daha güçlü duruma gelmesi elzem bir durumdur. Mesleğimiz ile ilgili son 10 yılda yapılan değişiklikler ve uygulamalar sonucunda karşılaştığımız durum şöyle özetlenebilir:

-Eczacı, yapılan fiyat düşüşleri ve uygulanan kamu kurum iskontoları sonucunda kazancında ciddi gerilemeler yaşamıştır.

-Birçok eczacı eczanesini ayakta tutabilmek için zorlanmakta, birçoğu da banka borçlarıyla uğraşmaktadır. 

-Yaşadığı bu ekonomik zorluklar eczacıyı yalnızlaştırmış, birbirinden uzaklaştırmış ve meslek örgütümüzün yönetim kademelerine yabancılaştırmıştır.

-Meslek örgütlerimiz; genelde TEB yerelde İEO Eczacının ekonomik sorunlarının çözümüne  önderlik edemediği veya etmediği için, Eczacılar, birlikte mücadele geleneğini kaybetmiş , ilaç sanayinin ve dağıtım kanallarının keyfi uygulamalarını koşulsuz kabul etmek durumunda kalmış ve sektördeki söz hakkını iyice kaybetmiştir.

İlacın halka ulaştırılmasındaki en son ve önemli unsur olan eczacı, sektörün şartlara göre en dinamik olması gereken aktörüdür. Bu da birlikte karar verip birlikte hareket edebilen örgütlenmiş bir toplulukla mümkündür. Bu birliktelik de mutlaka ve mutlaka ekonomik temelli olmalıdır. Bizler, PharmaEconomy ile, bu birlikteliğin temellerini atmış bulunmaktayız. Birlikte hareket ederek kazancını arttıran eczacı sektörde hakettiği etkin konuma tekrar ulaşacaktır ve  sektördesavrulan değil, sektöre yön veren olacaktır. Bunun için de çok ve birlikte çalışmak şarttır.   

PharmaEconomy bugüne kadar eczacı tabanında geliştirilmiş, eczacının eczacı üzerinden değil, birlikte güç oluşturarak kazancını arttırdığı tek projedir.

PharmaEconomy’nin daha etkin kullanılması, ve aktif kullanan üyelerimizin daha fazla verim alabilmesi için yeni uygulamalar söz konusu olmaktadır. Her koşulda birliktelik gücümüzle başarı çitasını daha yükseklere taşıyacağız.

Birikmiş devasa sorunları çözmek için yönetici değil lider ruhlu insanlara ihtiyaç vardır..

Ecz.Tahir Genç

İstanbul 21 Şubat 2019