Duyurular: Parical Ampul’e Uygulanan İlaç Geri Çekme İşlemi HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) 2021 Yılı 1. Dönem Yerleştirme Başvurusu HakkındaBÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NAVergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair TebliğCovid-19 Tanısı Konan Kamuda Görevli Meslektaşlarımıza Destek HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) Duyurusu HakkındaÖNEMLİ - COVID-19 Aşılama Programı HakkındaMevsimsel Grip Aşıları HakkındaAşılar Hakkında Bilinmesi Gerekenler BroşürüBeşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik2020 Eylül Ayı Sağlık Ödemeleri HakkındaMedikal Ürünler Komisyonu Toplantısı HakkındaKırmızı ve Yeşil Reçeteye Tabi İlaçların Veteriner Hekimlerce İstisnai Reçetelendirmesinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında12-13 Aralık 2020 Tarihlerinde İstanbul’daki Eczanelerimizin Mesai Saatleri HakkındaYakın Temaslıların Karantina Süresinde Değişiklik YapıldıRanitidin İçeren Ürün Partilerine Uygulanan Geri Çekme İşlemi HakkındaGeri Çekme İşlemi HakkındaBu Kararı Kabul Etmiyoruz2021 Yili Nöbetleri HakkindaEndikasyon Disi Izin Belgeleri Hakkinda

YÜZ YILDIZ ECZANE..

Yazar : Ecz.TAHİR GENÇ - 10.6.2017 436 Görüntülenme
YÜZ YILDIZ ECZANE..

        İlaç ve eczacılık alanında son 10 yılda yaşananları doğru bir bakış açısıyla incelemek lazım. Gerçektir ki; mesleğin  yöneticileri günlük labirentin ve günlük bürokratik işlemlerin içinde boğulduğu için herhangi bir meslek politikası geliştirememişlerdir.

        Doğru  politika geliştiremeyen yöneticiler sayesinde Eczacılar kendi kabuğuna çekilerek biriken ve büyüyen ekonomik ve mesleki sorunlarla boğuşmaya çalışmaktadır. Eczacılarımız ekonomik yönden ; adeta ilaç sanayinin ve dağıtım kanallarının lütufları sayesinde ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Bu durum sürdürülebilir bir hal değildir..

        Temel sıkıntı Türkiye de ilaç pazarının(ilacın gerçek fiyatını alamamış olmasından*) daralmış olmasıdır..Maalesef  ilaç ve eczacılığın meslek örgütü yöneticileri bunu görebilecek ve yorumlayabilecek ferasetten ve derinlikten yoksunlar. Daralan pazara sözde çözüm bulmak adına ilaç dışı ürünlere adeta saldırıldı. Bunun tabi sonucu olarak  sanki denetimlerimiz yetmiyormuş gibi bir de tarım bakanlığı denetimine de tabi tutuldu meslektaşlarımız.

        Bütün bu sorunlar yumağının arasında, sorunlar sıralamasında ekonomiyi birinci sıraya bir koyarak grup arkadaşlarımızla birlikte “PHARMAECONOMY”yi kurduk.

Böylece;

**Sosyal medyada mahalle pazarına dönen ilaç ve eczacılığın bilgi mahremiyetine azami derecede özen gösterdik.

**Bütün üyelerimiz arasında  eşitlik ve adaleti sağladık.

**Meslektaşlarımızın alt sınır olmadan en yüksek karlılığı elde etmesini sağladık..

**Stok maliyetlerini azalttık..

**Dokunulmaz gibi görülen yüksek orandaki Mal Fazlalı ürünlere orta ve düşük ölçekli eczanelerin de ulaşmasını sağlayarak, bu alandaki tekel olmadıklarını gösterdik..

**Kısa bir zaman sonra miadı yaklaşan ürünleri de paylaşarak bu alandaki kayıpları önleyeceğiz..

 

Temel düşüncemiz şudur; Hiçbir ECZANE diğer bir ECZANEnin pazarı olmamalı.Elele vererek blok büyütmeliyiz.

Sonuç olarak;

www.pharmaeconomy.com.tr  YÜZ YILDIZ ECZANE hedefine hızla ilerliyor.

 

Saygılarımızla

Tahir Genç

info@pharmaeconomy.com

*

  • 2007 yılı Türkiye ilaç pazarı  8.5 Milyar Dolar.
  • 2016 yılı Türkiye ilaç pazarı  4.6 Milyar Dolar.