Duyurular: Parical Ampul’e Uygulanan İlaç Geri Çekme İşlemi HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) 2021 Yılı 1. Dönem Yerleştirme Başvurusu HakkındaBÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NAVergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair TebliğCovid-19 Tanısı Konan Kamuda Görevli Meslektaşlarımıza Destek HakkındaEczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) Duyurusu HakkındaÖNEMLİ - COVID-19 Aşılama Programı HakkındaMevsimsel Grip Aşıları HakkındaAşılar Hakkında Bilinmesi Gerekenler BroşürüBeşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik2020 Eylül Ayı Sağlık Ödemeleri HakkındaMedikal Ürünler Komisyonu Toplantısı HakkındaKırmızı ve Yeşil Reçeteye Tabi İlaçların Veteriner Hekimlerce İstisnai Reçetelendirmesinde Dikkat Edilecek Hususlar Hakkında12-13 Aralık 2020 Tarihlerinde İstanbul’daki Eczanelerimizin Mesai Saatleri HakkındaYakın Temaslıların Karantina Süresinde Değişiklik YapıldıRanitidin İçeren Ürün Partilerine Uygulanan Geri Çekme İşlemi HakkındaGeri Çekme İşlemi HakkındaBu Kararı Kabul Etmiyoruz2021 Yili Nöbetleri HakkindaEndikasyon Disi Izin Belgeleri Hakkinda

TEB Merkez Heyeti'ne Çağrımızdır...

Yazar : Ecz.TAHİR GENÇ - 14.5.2019 592 Görüntülenme
TEB Merkez Heyeti

Bilindiği üzere, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu ile Bölge Eczacı Odası Başkanları ve yöneticilerinin T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Protokol sürecine ilişkin yapılan değerlendirme sonrasında iskonto ve reçete başı hizmet bedellerine ilişkin iskonto oranları ile reçete başı hizmet bedellerinde %20 oranında artış yapılması konusunda mutabakata varılmıştır.  
01.04.2016 tarihinde yürürlüğe giren protokolün 9.1. maddesine göre protokol süresi 2+2 yıl olmak üzere 4 yıl olarak belirlenmiş olmasına rağmen 2. yılın sonu olan 2018 yılında yapılan mali konularla ilgili güncellemenin ardından bu sene de yeni bir güncelleme yapılmış bulunmaktadır. 
Bizler, Pharmaeconomy grubu eczacıları olarak iskonto oranları ile reçete başı hizmet bedellerinde yapılan bu artışı yeterli bulmamak bir yana, iskonto oranlarına ve reçete başı hizmet bedellerinde uygulanan yıllık satış hasılatına göre kademelendirmeye temelden karşı olduğumuzu duyururuz. Bu görüşümüz doğrultusunda 31.03.2020 tarihinde geçerlilik süresi dolacak olan protokolün yenilenmesi sürecinde, biz eczacılar adına yetkili kurumlarla görüşmeleri yürütecek olan TEB Merkez Heyeti'nin protokol görüşmelerinde bu konular üzerinde kararlı duruş sergileme görevini kendilerine hatırlatırız. 
Önümüzdeki sene imzalanacak olan yeni protokolde, 
1- İskonto oranlarının tamamen kalkması 
2- Reçete başı hizmet bedellerinde kademelendirme uygulamasına son verilmesi 
hususlarında gerekli çalışmaların şimdiden yapılmaya başlanması, bu kazanımları elde etmek için protokol görüşmelerinde izlenecek yol haritasının belirlenmesi ve eczacı kamuoyuna duyurulması gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde ve protokol görüşmeleri sürecinde bu çalışmaların takipçisi olacağımızı saygılarımızla bildiririz. 
 
PharmaEconomy Çalışma Grubu 
14 Mayıs 2019

İstanbul